Winkelmedewerkers Schiphol krijgen 5 procent loonsverhoging

See Buy Fly-medewerkers op Schiphol krijgen een loonsverhoging van 5 procent. Dat is volgens de FNV beklonken in een nieuwe cao. 

De 150 medewerkers in de taxfree-winkels hebben afgelopen jaar een aantal keer gestaakt voor meer salaris, hogere toeslagen voor het werken op feestdagen en hogere reiskostenvergoeding. Vakbond FNV meldt dat deze eisen zijn ingewilligd door Schiphol Airport Retail (SAR). Daarnaast gaat het beoordelingssysteem op de schop: winkelmedewerkers kunnen 2,5 procent extra verdienen met een goede beoordeling. 

Onder SAR vallen twaalf See Buy Fly-winkels in de zone achter de douane. De 150 winkelmedewerkers moeten nog over het onderhandelingsresultaa stemmen. De nieuwe cao moet gaan lopen tot juli 2024.

Reacties 1


Richard Van der Sloot 7 okt, 12:40

Nu is de Elektronische detail handel aan de beurt om hun winkelpersoneel minimaal 5% verhoging te geven. Als je kijkt naar de inflatie is dit nog steeds weinig. Je ziet in andere sectoren dat men de lonen verhoogt dus winkelpersoneel kan niet achter blijven. Als je personeel niet helpt de winter door te komen zullen zij het bedrijf ook niet helpen om te overleven. Het ziet er naar uit dat het EXIT is voor hongerlonen. Vroeger kon men nog de vaste lasten thuis betalen nu lukt het niet meer dus de lonen moeten omhoog. Winkelpersoneel heeft jaren gewerkt voor een hongerloon. Als je de lonen niet verhoogt dan zal je a4tje die je ophangt op je raam met personeel gezocht verkleuren en niemand zal solliciteren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!