NZA New Zealand Auckland naar Franse winkelstraat

Mannenmodemerk NZA New Zealand Auckland is van plan binnenkort winkels te openen in Frankrijk. Het Nederlandse merk zette eerder al in op e-commerce; nu is het de beurt aan de stenen winkel.

Dat vertelt salesdirector Wilbert van Doorn in een interview met RetailTrends. De keuze voor fysieke aanwezigheid in Frankrijk volgt op uitbreiding in onze buurlanden. Zo zijn in België voldoende winkels om de witte plekken op te vullen; in Duitsland groeit het mannenmodemerk gestaag door met franchisepartners samen te werken. Op de lange termijn kijkt Van Doorn met een schuin oog naar uitbreiding in Scandinavië, waar het merk ook online nog niet actief is. 

NZA New Zealand Auckland is bezig met een groeispurt: de afgelopen zeven jaar vertienvoudigde het bedrijf het aantal eigen winkels van vier tot veertig locaties. Ondanks de groeiambities wil Van Doorn ingetogen en weloverwogen uitbreiden. “Enkele jaren terug lag onze kleding bijvoorbeeld nog in winkels in Japan en Korea. Hartstikke leuk, maar dat is fysiek en emotioneel te ver weg. Een ander klimaat, cultuur, pasvorm… Nee, dat werd te gecompliceerd om écht goed te doen.”

Vanmiddag verschijnt het Premium-interview met NZA New Zealand Auckland op RetailTrends.nl. Nog geen member? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!