Just Eat Takeaway: 3,5 miljard verlies door afschrijving op Grubhub

Just Eat Takeaway heeft in het afgelopen halfjaar een nettoverlies van 3,5 miljard euro geleden. Dit komt grotendeels door een eenmalige afschrijving van drie miljard euro op het Amerikaanse dochterbedrijf Grubhub.

Zonder de afboeking op Grubhub komt het nettoverlies uit op een half miljard euro. Dat is meer dan in de eerste helft van 2021, toen de maaltijdbezorger 486 miljoen in het rood stond. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde iets van 189 naar 134 miljoen in de min. Volgend jaar verwacht Just Eat Takeaway een positieve ebitda.

Het totale aantal bestellingen bij Just Eat Takeaway kwam uit op 509,4 miljoen, een daling van zeven procent. De terugloop was het sterkst in Noord-Amerika en Zuid-Europa, met zo’n tien procent. Het Nederlandse concern onderzoekt nog steeds een mogelijke verkoop van het zwaar tegenvallende Grubhub, dat vorig jaar werd ingelijfd.

Afgezien van Noord-Amerika nam de omzet wel in alle markten toe. In totaal kwam die uit op bijna 2,8 miljard euro.

Just Eat Takeaway maakt verder bekend dat Jörg Gerbig terugkeert in het management als coo. Hij moest in mei vertrekken vanwege een onderzoek naar een mogelijke misdraging tijdens een bedrijfsevenement. Dat onderzoek is nu afgerond en op basis daarvan kan hij volgens Just Eat Takeaway terugkeren. Details worden niet gemeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!