Een aantal manieren om de betrokkenheid in een bedrijf te verbeteren

Ben je onlangs eigenaar geworden van een nieuw bedrijf of ben je al een aantal jaar werkgever bij een snelgroeiend bedrijf? Dan wil je natuurlijk niets anders dan blijven groeien. zonder de inzet van je medewerkers, zal dit niet vlekkeloos gaan. Zij hebben namelijk grote invloed op de groei van het bedrijf. Het is daarom essentieel dat de mensen die voor je werken tevreden zijn. Wanneer zij enthousiast en gemotiveerd zijn op het werk, zal dit ook te zien zijn in de productiviteit van de medewerkers. Dit zal resulteren tot betere resultaten, waardoor het bedrijf zal blijven groeien. Ben je benieuwd hoe je de betrokkenheid in je bedrijf kunt verbeteren? In dit artikel lees je hier meer over.
 
Erkennen is motiveren
Het kan behoorlijk lastig zijn om medewerkers te motiveren op het werk. Medewerkers motiveren begint vaak bij erkenning geven van hun harde werken. Dit hoeft niet alleen onder vier ogen worden gezegd, dit mag best met anderen gedeeld worden. Vooral in een business waarbij er veel connecties worden gemaakt, is het fijn voor iedere medewerker een eigen identiteit binnen het bedrijf te hebben. Dit kan een bedrijf door een gepersonaliseerde visitekaartje aan iedere medewerker te geven. Hierdoor weten interessante leads met wie ze contact hebben en niet alleen met welk bedrijf. 
 
Niet alleen business
Een andere manier om de betrokkenheid in het bedrijf te verbeteren is door interne communicatie te verbeteren. Dit kan door samen te werken in gedeelde documenten, als team gezamenlijk takenlijsten af te werken en via sociaal intranet met elkaar te communiceren. Via sociaal intranet communiceren is ideaal voor collega’s die thuiswerken en graag de laatste nieuwtjes willen meekrijgen. Ook is het belangrijk leuke teamactiviteiten te plannen. Hierdoor zullen collega’s meer communiceren, wat leidt tot betere banden binnen het bedrijf. Wil je nog iets extra’s toevoegen aan je teamuitjes? Dan zijn t-shirts bedrukken de manier waarop je dit kunt doen. Door een ieder dezelfde t-shirts te geven, krijgt een ieder het gevoel van saamhorigheid: één groot team. Daarnaast zal dit ook leuke foto’s en dus tastbare herinneringen opleveren. 
 
Kortom, een aantal manieren waarmee je de betrokkenheid binnen een bedrijf kunt verbeteren, is door medewerkers te motiveren op het werk. Dit kan door hun harde werken te erkennen en hen actief deel uit te laten maken van het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk interne communicatie te verbeteren door als team samen te werken en teamactiviteiten te plannen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!