Hoe behoud je een mooie tuin in de winter?

De zomer komt alweer bijna tot een einde, wat zich resulteert in herfstachtig weer. Veel regen en temperaturen die langzaam maar zeker zakken tot onder de 20 graden. Alhoewel het nog relatief warm weer is, is de herfst het perfecte moment om de tuin klaar te maken voor de winter. Het onderhouden van de tuin en het winterklaar maken, zorgen er namelijk voor dat de kwaliteit van de tuin behouden blijft. Maar hoe maak je nu je tuin winterklaar? In dit artikel lees je enkele handige tips, zodat je zeker weet dat je tuin goed de winter door komt.

Maak gebruik van de zachte grond
Wanneer je in de tuin diverse planten of elementen wilt aanpassen, is dit het juiste moment om dat te doen. Doordat de grond nog relatief zacht is, is het gemakkelijker om bijvoorbeeld een schutting in de grond te plaatsen. Met het veranderende weer en de dalende temperaturen, zal dit resulteren in een koudere grond, waardoor het moeilijker wordt om de grond te bewerken.

Aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen
De tuin ziet er in de winter vaak grijs en kaal uit. Om dit op te vrolijken is het mogelijk om een mooie kleurrijke tuinset in de tuin te plaatsen. Als de kans bestaat dat de tuinset onder een afdak geplaatst kan worden, blijft de set in een goede staat. 

Verzorging van de tuin
Ook zijn er enkele tips omtrent het verzorgen van de tuin, om deze optimaal klaar te maken voor aankomende winter. Hieronder worden deze handelingen weergegeven.

Niet te kort maaien
Wanneer je een grasmat in de tuin hebt liggen, is het belangrijk om deze niet te kort te maaien. Gras stopt namelijk met groeien als het onder de 6 graden komt. Een te korte grasmat in de winter zal resulteren in mosgroei, waardoor het gras niet optimaal kan groeien.

Snoei wat gesnoeid moet worden
Bomen of struiken hoeven van nature niet gesnoeid te worden, wanneer het groen vrij kunnen groeien. Wil je juist dat de bomen of struiken een bepaalde grootte blijven, dan is snoeien noodzakelijk. Om het groen een mooie volle vorm te behouden, is snoeien tot laat in oktober aan te raden.

Kortom, om je tuin winterklaar te maken, zijn er verschillende handelingen die je kunt doen. Op deze manier behoudt de tuin zijn kleur en blijft de kwaliteit van de tuin hoog. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!