McDonald's brengt 'McPlant' terug naar Nederland

McDonald's brengt de McPlant terug in de 258 restaurants in Nederland. De eigen vleesvervanger krijgt vanaf deze week een permanente plek op de menukaart. 

De herintroductie van de McPlant past binnen de strategie van de fastfoodketen om meer plantaardige opties aan te bieden. “We vinden het belangrijk om mee te bewegen met de voorkeur van onze gasten, die steeds meer variatie verwachten”, aldus marketingdirecteur Stijn Mentrop. McDonald’s zegt veel positieve reacties te hebben ontvangen na de introductie van de vleesvervanger vorig jaar

Hoewel de McPlant is gemaakt van plantaardige producten zoals erwten, rijst, aardappel en biet, claimt de fastfoodketen niet dat de vleesvervanger volledig veganistisch is, doordat het bij de bereiding in contact kan komen met vleesproducten.  

De burger werd sinds 2020 geïntroduceerd in Zweden, Denemarken, Portugal, Oostenrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in Ierland. Hiervoor werd een samenwerking aangegaan met vleesvervangerproducent Beyond Meat. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!