Koper Blokker België eist miljoenen van voormalig moederbedrijf

Koper Blokker België eist miljoenen van voormalig moederbedrijf

De Nederlander Dirk Bron, die de winkels van Blokker in België overnam, eist miljoenen van het voormalige moederbedrijf. Vooralsnog trekt hij aan het kortste eind, blijkt uit een vonnis van de rechtbank waarover het FD schrijft.

Bron nam begin 2020 de Blokker-winkels en de 670 medewerkers in België over. De winkels werden omgebouwd en gingen verder als discountformule, onder de naam Mega World. Eind 2020 ging die keten failliet.

Bron wil 11,5 miljoen euro van voormalig moederbedrijf Mirage Retail Group. Volgens hem was de voorrraad minder waard dan hem was voorgespiegeld en is hij naar eigen zeggen onjuist geïnformeerd over een naderende incasso van de fiscus. Verder vindt Bron dat hij recht heeft op een bruidsschat van 5 miljoen euro, meldt het FD.

De rechter gaat niet in het verhaal van Bron mee. In plaats daarvan moet hij zelf 1,6 miljoen aan Mirage betalen. Het gaat om niet-betaalde dwangsommen van een andere rechtszaak en de huur van Belgische winkels. Bron, die in Nederland eerder is veroordeeld voor 'onbehoorlijk bestuur', gaat in hoger beroep.

Reacties 3


Jeroen Jansen 20 apr, 23:04

Ach het zegt genoeg over het ethisch gehalte van Blokker eigenaar Witteveen dat hij zijn Belgisch tak aan zo'n oplichter heeft verkocht...


Leonard Van Liere 23 jan, 19:33

Ik mag het hopen


Yves de Reus 23 jan, 13:36

korte metten maken met die man

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!