Jumbo sluit voor het eerst winkel in België

Jumbo sluit voor het eerst winkel in België

Jumbo sluit eind dit jaar voor het eerst een winkel in België. Het gaat om de vestiging in het Limburgse Zonhoven, bevestigt de supermarktketen.

De winkel opende 30 juni 2021 de deuren en was destijds de negende voor Jumbo in België. Volgens Het Nieuwsblad kon de keten uit Veghel de concurrentie met andere supermarkten niet aan. Jumbo geeft geen exacte reden voor de sluiting. Wel meldt een woordvoerder dat er in de regio twee nieuwe winkels zullen openen, in Hasselt en in Genk. "Zo kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten."

Jumbo is sinds eind 2019 actief bij de zuiderburen en ziet er op termijn ruimte voor zo'n honderd vestigingen. Op dit moment staat de teller op 28. De uitbreiding verloopt wat langzamer dan verwacht. Toenmalig topman Frits van Eerd zei eerder dat het vinden van locaties geen probleem is, maar dat de vergunningsprocedures in België erg traag verlopen. Niet alleen concurrenten, maar ook gemeenten en omwonenden liggen dikwijls dwars.

Dit jaar hoopt Jumbo zo'n tien winkels te openen, waaronder in Bilzen (over twee weken), Lier en Kuurne. Eerder dit jaar kwam er al een winkel in Antwerpen bij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!