Flink tekent gedragscode alcoholbezorging

Flink tekent gedragscode alcoholbezorging

Flink en STIVA (Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie) hebben de gedragscode voor alcoholbezorging ondertekend. Hiermee moet het voor minderjarigen niet meer mogelijk zijn om alcohol of sigaretten te bestellen bij de flitsbezorger.

Het bedrijf zet mystery shoppers in om na te gaan of bezorgers de leeftijd van klanten controleren zodra het gaat om alcoholhoudende producten of sigaretten. Indien dit niet gebeurt, kunnen er sancties voor de betreffende medewerker volgen.

Robin Kiesler, directeur van Flink: “Het moet niet mogelijk zijn voor minderjarigen om alcohol of sigaretten bij Flink te bestellen. Met STIVA hebben we de handen ineen geslagen om ervaringen uit te wisselen en een gedragscode op te stellen.” 

Tijdens een uitzending van Radar eerder dit jaar bleek dat flitsbezorgers zich niet aan de regels houden. Met het tekenen van de gedragscode alcoholbezorging lijkt daar nu verandering in te zijn gekomen. STIVA roept ook andere bezorgbedrijven op zich aan te sluiten bij het initiatief. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!