Omzet gedaald bij PostNL door afname verzonden pakketten

Omzet gedaald bij PostNL door afname verzonden pakketten

PostNL heeft het afgelopen kwartaal minder winst gemaakt dan het jaar ervoor. Er worden minder pakketjes bezorgd en dat is van invloed op de omzet van het postbedrijf dat het resultaat wel ‘boven verwachting’ noemt. 

De winst kwam op 4 miljoen euro uit, tegen 16 miljoen een jaar eerder. De omzet bedroeg 783 miljoen euro, een daling van 3 procent. Het aantal verstuurde pakketten liep het afgelopen kwartaal met 6,5 procent terug.

Ceo Herna Verhagen is toch tevreden met de resultaten. Het postbedrijf moest zich vorig jaar aanpassen aan de hoge inflatie en bezuinigingen van consumenten. Betere bezorgroutes hebben onder meer bijgedragen aan de winst, volgens Verhagen. “Het leidde tot iets betere kwartaalcijfers dan verwacht.”

In februari kondigde het postbedrijf een ontslagronde aan. Dit jaar zullen 200 tot 300 voltijdbanen, vooral op de afdeling Pakketten, worden geschrapt. Volgens Verhagen is dit een van de ‘noodzakelijke stappen’ om de kosten terug te dringen. In 2024 moeten de kosten van PostNL met 25 miljoen euro omlaag zijn gegaan. Het jaar erop met 30 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!