New Yorker sleept Levi's voor de rechter

New Yorker sleept Levi's voor de rechter

New Yorker sleept Levi's voor de rechter. De Duitse kledingsketen vindt dat het Amerikaanse kledingbedrijf misbruik maakt van zijn machtspositie, meldt TextilWirtschaft.

Steen des aanstoots: de zaken die Levi's aanspant tegen concurrenten, omdat die inbreuk zouden maken op het merkrecht. "Met totaal overdreven schikkingsovereenkomsten probeert Levi's de betaling van exorbitant hoge en onevenredige contractuele boetes af te dwingen."

Volgens New Yorker, met wereldwijd zo'n 1200 winkels, zijn deze overeenkomsten onwettig. Ze beperken de concurrentie, verstoren de winstgevendheid van de getroffen bedrijven en brengen zelfs hun toekomst in gevaar, klinkt het.

De boetes staan volgens New Yorker niet in verhouding tot de eventuele schade. Bovendien is er volgens het Duitse bedrijf vaak helemaal geen sprake van overtredingen, maar wil Levi's de bewegingsvrijheid van concurrenten inperken.

"Levi's lijkt met deze aanpak een winstgevende inkomstenbron te willen creëren ten koste van de concurrentie", zegt New Yorker-eigenaar Friedrich Knapp. "We laten het er niet bij zitten." New Yorker stapt naar de regionale rechtbank in Kiel en hoopt dat meer bedrijven zijn voorbeeld volgen.

Reacties 1


Jaap geen naam 12 jun, 22:37

Dat doet Levi’s in Nederland ook, kleine ondernemers juridische brieven sturen omdat een shirt een rood vierkant heeft.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!