My Jewellery groeit met 40 procent, winst halveert

My Jewellery groeit met 40 procent, winst halveert

My Jewellery heeft de omzet vorig jaar met bijna 40 procent zien toenemen tot 72,6 miljoen euro. De winst liep echter flink terug, blijkt uit de recent gedeponeerde jaarrekening die Quote als eerste opmerkte.

My Jewellery was vorig jaar goed voor een nettowinst van 1,7 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 3,4 miljoen, dubbel zoveel. De jaarrekening laat zien dat de gestegen kosten flink op het bedrijfsresultaat drukten. Zo was het bedrijf van Sharon Hilgers 20,7 miljoen euro kwijt aan personeelskosten, 8,5 miljoen meer dan een jaar eerder. De totale bedrijfskosten kwamen uit op 40,4 miljoen euro tegenover 27,3 miljoen het jaar ervoor.

Het overgrote deel van de omzet – 64,9 miljoen euro – komt uit Nederland. In België verdubbelde de omzet van 3 naar 6 miljoen euro. Duitsland is goed voor 1,2 miljoen. De overige landen zijn samen goed voor nog eens 228 duizend euro, waarvan Zweden bijna de helft voor zijn rekening neemt.

My Jewellery opende vorig jaar 8 nieuwe winkels. In totaal heeft het fashion- en sieradenconcept er nu 28, waaronder 5 in België en 1 in Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!