Vakbond uit zorgen over personeel Big Bazar

CNV Vakmensen maakt zich grote zorgen over het personeel van Big Bazar. De vakbond stelt dat de werknemers de dupe zijn van de onrust rond het bedrijf.

"Ze worden al maanden heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees", zegt bestuurder Erik Maas van CNV Vakmensen. "En nu lijkt die onzekerheid weer met 4 weken te worden verlengd". Hij verwijst daarmee naar de nieuwe geldinjectie die dinsdagochtend bekend werd. Maas vindt dat het personeel slecht wordt geïnformeerd en benadrukt dat de onzekerheid over het salaris toeneemt. "Vorige maand kwam de salarisuitbetaling met veel pijn en moeite tot stand. Deze maand is het maar weer afwachten. Het gaat ons erom dat Big Bazar duidelijkheid biedt aan het personeel."

De vakbond wijst erop dat als het tot een faillissement komt, velen op zoek moeten naar een andere baan. CNV roept medewerkers op zich te melden, zodat ze kunnen worden geholpen.

Big Bazar heeft te maken met achterstallige schulden aan leveranciers en verhuurders. Meerdere schuldeisers dienden een faillissementsaanvraag in voor de winkelketen. Het is nu voor de derde keer in een paar weken tijd dat Big Bazar vlak voor de behandeling van faillissementsaanvragen met een nieuw plan komt, waardoor deze niet worden behandeld. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!