'Big Bazar kampt in België met betalingsachterstanden'

'Big Bazar kampt in België met betalingsachterstanden'

Koopjesdiscounter Big Bazar heeft in België een betalingsachterstand: volgens diverse Belgische media zo'n 100.000 euro. Volgens topman Jerke Kooistra is de schuld echter niet te verhalen op de Belgische tak van het bedrijf.

Een schuldeiser, die slaapkamertextiel leverde aan Big Bazar, meldde zich met een openstaande rekening van 20.000 euro bij Invorderingsbedrijf Amsterdam. Naast die schuldeis loopt er ook een rechtszaak van een recruitmentkantoor tegen moederbedrijf Big Bazar Holding. Het bedrijf zou ICT’ers hebben gehuurd, maar de rekening van ruim 80.000 euro werd nog niet betaald. 

Momenteel heeft de keten 10 winkels in België. Het incassobureau zegt er rekening mee te houden dat er de komende weken meer schuldeisers zich melden voor Big Bazar in België. 

Voormalig zusterbedrijf
"Er is geen sprake van een faillissement, we zijn met alle leveranciers goed in gesprek", laat Big Bazar-topman Jerke Kooistra aan RetailTrends weten. Volgens Kooistra probeert het incassobureau uit Nederland de schade te verhalen op Big Bazar België NV, terwijl deze Belgische tak niet onder Big Bazar Holding valt. 

Volgens Kooistra gaat de betalingsachterstand niet om de Belgische tak van Big Bazar, maar is deze van een voormalig zusterbedrijf uit Nederland. Dit bedrijf was tot oktober 2023 een serviceprovider voor de Belgische tak van de discounter. Toen dit bedrijf 'wegviel', moest Big Bazar België NV de inkoop en logistiek zelf inregelen. "Dit is een grote klus geweest."

Hoewel de inkoop en logistiek nog niet op het gewenste niveau is, meldt Kooistra dat er bewust voor is gekozen om 'voor dit bedrijf en haar zeer loyale werknemers te vechten'. "Het is een dal waar wij doorheen moeten. Groeiplannen zijn er ook, België is groot genoeg voor groei, echter dienen we eerst het assortiment weer op orde te hebben."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!