Perry Sport en Aktiesport: miljoenenverliezen, miljoenen aan schuld

Perry Sport en Aktiesport: miljoenenverliezen, miljoenen aan schuld

De winkels van Perry Sport, Aktiesport en Sprinter leden voor het faillissement al jaren zware verliezen, oplopend tot bijna 20 miljoen euro. Dat blijkt uit het eerste verslag van de curator van Sports Unlimited Retail.

De omzet van de sportretailers vertoonde de afgelopen jaren weliswaar een licht stijgende lijn, van 85,6 miljoen euro in 2021 naar 106,8 miljoen vorig jaar. Maar de resultaten bleven achter. In 2021 leden Perry Sport en Aktiesport ruim 18 miljoen euro verlies, het jaar erop een kleine 9 miljoen en vorig jaar 16,4 miljoen. Het afgelopen boekjaar stond de teller al op 19,4 miljoen euro in het rood, vooral door problemen met een nieuw kassasysteem.

De curator schrijft in zijn verslag dat de retailer sinds de coronapandemie in steeds grotere problemen kwam. De verliezen werden lange tijd gefinancierd door moederconcern JD Sports, maar in november zetten de Britten de kredieten stop. Daardoor was een faillissement onafwendbaar.

Uit het verslag blijkt verder dat Sports Unlimited Retail een schuld van minimaal zo’n 9 miljoen euro heeft na het faillissement. Alleen de Belastingdienst heeft al 4,8 miljoen euro te goed. 586 individuele schuldeisers wachten samen nog op 3,7 miljoen euro. Het bedrag kan nog verder oplopen als meer schuldeisers zich melden.

Vorige maand werd duidelijk dat Frasers, de Britse eigenaar van Sports Direct en Sports World, een deel van de winkels overneemt. Het zou gaan om maximaal 20 winkels. Hoeveel het er uiteindelijk worden is nog niet duidelijk. Voor het faillissement hadden Perry Sport, Aktiesport en Sprinter samen 52 winkels.

Reacties 3


Jan Kleinnagelbrink 7 feb, 20:52

Voor mij ook een raadsel, doorstarten na mega schulden? Lekker makkelijk, een ander de pineut en jij lachend door? Met allerlei sneue smoesjes vaak ook nog. Zie ook aannemers ect. Niks doen, aanbetaling binnen en hoppa, failliet. En door maar weer en weer en weer! Verbied die mensen nog een bedrijf te beginnen, of anders pas als alles betaald is! En ook niet op naam van de echtgenoot/echtgenote, zoon o.i.d. Controleer dat maar eens dan, kan anderen veel ellende besparen En hoezo jaar na jaar dik verlies en dan gewoon doorgaan?


A. Feenstra 7 feb, 18:29

Doorstarten na een faillissement zou bij wet verboden moeten worden. Want het is niets anders dan de leveranciers voor je schuld op laten draaien. Mijns inziens heb je dan geen recht op doorstarten alsof er niets aan de hand is geweest


BART TEIRLYNCK 1 feb, 11:39

Nog een keten die de schulden afschuift op de samenleving en schuldeisers en daarna doorstart. Oneerlijke concurrentie voor de vele bedrijven die wel op tijd en stond belastingen, personeel en leveranciers betalen...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!