8 Redenen waarom het verstandig is een uitvaartverzekering af te sluiten

8 Redenen waarom het verstandig is een uitvaartverzekering af te sluiten

“Van het concert des levens krijgt niemand een program”; een echte tegeltjeswijsheid. Maar het is een waarheid waar je als retailer maar al te goed van doordrongen bent. Natuurlijk ben je gewend om proactief bezig te zijn. Ondernemers moeten net iets beter voorbereid zijn op hun oude dag, aangezien ze hun eigen pensioen moeten regelen. Maar heb je weleens nagedacht over wat er gebeurt als je komt te overlijden? Om je dierbaren goed verzorgd achter te laten, is een uitvaartverzekering een echte must. In dit artikel lees je er meer over en we geven je hieronder 8 redenen waarom het verstandig is om deze verzekering af te sluiten. Dus, pak er een kop koffie bij, lees het en regel het!

Hard werken
Als retailer draag je veel verantwoordelijkheden met je mee. Je werkt hard om succesvol te zijn en financiële zekerheid op te bouwen voor jou en je gezin. Als je goed ‘boert’, loont je werk en meestal heb je dan ook je oudedagsvoorziening wel goed geregeld. Over wat er gebeurt na ons overlijden, denk je waarschijnlijk liever niet na. Het komt onderaan de stapel van taken die je nog een keer moet doen. Toch is het erg verstandig om er gewoon even de tijd voor te nemen, want dit uurtje werkt maakt straks voor jouw gezin het verschil van dag en nacht. Jouw overlijden zal namelijk enorme financiële gevolgen hebben, zeker wanneer jij de enige kostwinner bent. Een uitvaartverzekering neemt de financiële zorgen rond jouw uitvaart in ieder geval al weg en wanneer je kiest voor een zogeheten ‘natura verzekering’ wordt de hele uitvaart geregeld en betaald. Zo kunnen je dierbaren zich richten op het afscheid en de rouw, zonder zorgen te hebben over hoe dat allemaal betaald moet worden.

Belangrijke redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten
1. Financiële bescherming: 
Een uitvaart loopt al snel in de cijfers en die zijn hoger dan je misschien verwacht. Een grafsteen, kist, bloemen en natuurlijk de begrafenis of crematie zelf. Maar ook bijvoorbeeld rouwkaarten, een zaaltje en/of catering, vervoer en andere bijkomende kosten. Met een uitvaartverzekering ben je verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan; een last die jouw nabestaanden dus niet meer hoeven te dragen. Zij hebben al genoeg aan hun hoofd, want er is van te regelen na je overlijden.

2. Rust en gemoedsrust: 
Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, zorg je voor gemoedsrust: voor jezelf en voor je nabestaanden. De wetenschap dat je uitvaartkosten gedekt zijn en dat je dierbaren zich geen zorgen hoeven te maken over financiële lasten tijdens deze moeilijke periode is erg geruststellend.

3. Flexibele opties: 
Je hebt de keuze uit meerdere soorten uitvaartverzekeringen, waaronder de twee belangrijkste: de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. Hierdoor kun je een verzekering kiezen die het beste past bij jouw wensen en de behoeften van je nabestaanden.

4. Fiscale voordelen: 
In Nederland is de premie van je uitvaartverzekering helaas niet meer aftrekbaar, maar je nabestaanden hoeven voor het uitbetaalde bedrag geen successierechten af te dragen. Het is raadzaam om een en ander na te gaan bij een expert of verzekeringsadviseur om te zien welke mogelijkheden er zijn.

5. Kinderen vaak gratis meeverzekerd: 
Zeker wanneer je jonge kinderen hebt, wil je graag dat je gezin beschermd is. Je doet alles wat binnen je vermogen ligt om je kinderen een goede start te geven in dit leven. Helaas heb je niet alles in de hand. Maar als je de uitvaartverzekering goed kiest, zijn je kinderen vaak tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Dat is in ieder geval een prettige gedachte. 

6. Keuzevrijheid voor nabestaanden: 
Met een uitvaartverzekering kun je jouw wensen voor jouw eigen uitvaart vastleggen. Dit geeft jou de mogelijkheid om bepaalde voorkeuren kenbaar te maken, zoals de keuze tussen een begrafenis of crematie, de locatie en andere specifieke details.

7. Minder emotionele last
Wanneer je alles goed hebt geregeld, is dit een fijn gevoel voor je nabestaanden. Zij voelen dat jij voor hen zorgt, zelfs nu je er niet meer bent. Omdat ze zich niet meer druk hoeven te maken over de financiële gevolgen van je uitvaart, is er voor hen veel minder emotionele last en dat is voor jou een hele geruststelling.

8. Vanaf dag 1 verzekerd
Zodra je een uitvaartverzekering afsluit, ben je verzekerd. Er is dus geen wachttijd. Het tegendeel is waar: hoe jonger je de verzekering afsluit, hoe lager de premie is.

Onzekerheden en gemoedsrust
Als retailer ben je vaak vooral bezig met groei en het bijhouden van de nieuwste retailtrends. Met je ambities en het opbouwen van financiële zekerheid tijdens je leven vergeet je soms dat je verder moet kijken dan alleen dat punt. Ook na je overlijden wil je dat het goed gaat met je gezin en een uitvaartverzekering biedt gemoedsrust en financiële bescherming. Een bestaan als retailer brengt veel onzekerheden met zich mee, maar wat je uitvaart betreft ben je in ieder geval gedekt!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!