New York Pizza: ruimte voor 400 filialen in Nederland 

New York Pizza: ruimte voor 400 filialen in Nederland 

“De afgelopen 5 jaar zijn we stevig gegroeid. Het aantal nieuwe openingen lag structureel rond de 20 tot 25 vestigingen per jaar", aldus ceo Philippe Vorst.

New York Pizza heeft onlangs zijn 300ste locatie in eigen land geopend. Daarmee komt de pizzaketen langzaam maar zeker dichterbij zijn maximum in Nederland: volgens oprichter en ceo Philippe Vorst is er ruimte voor 350 tot 400 locaties in eigen land. 

In 2023 opende New York Pizza 28 nieuwe Nederlandse vestigingen, verspreid over het land. “De afgelopen 5 jaar zijn we stevig gegroeid. Het aantal nieuwe openingen lag structureel rond de 20 tot 25 vestigingen per jaar", vertelde Vorst in een interview aan RetailTrends. Voor het komende jaar verwacht de ceo minder openingen. "We zijn ook voor dit jaar van plan te groeien, maar in een lager tempo. 2024 wordt een uitdagend jaar. 

Duitsland
Nadat het maximum aantal vestigingen in Nederland is bereikt, wat in dit tempo maximaal 5 jaar in beslag neemt, kijkt Vorst verder over de grens. In 2023 heeft de pizzaketen fors ingekrompen in Duitsland. "Sinds de overnames (van Pizza Planet en Flying Pizza in 2021, red) hebben we in Duitsland enorme uitdagingen voor de kiezen gekregen: de lonen zijn sinds 2021 met 40% gestegen, terwijl consumenten minder zijn gaan bestellen." Daar is nog een 'vrij klein bedrijf' in Noordrijn-Westfalen van over. "Het is tijd voor pas op de plaats: we willen ervoor zorgen dat wat we hebben, goed loopt.” 

Tijdens RetailTrends Topics, dat op 10 april plaatsvindt in het AFAS Theater in Leusden, wordt Philippe Vorst geïnterviewd over de groei, uitdagingen en franchisestrategie van New York Pizza. Ook op het podium: Wibra, Coolblue en Cotton Club. Nog geen ticket? Kijk hier voor de opties.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!