Adidas nog niet klaar met strepenstrijd tegen Thom Browne

Adidas nog niet klaar met strepenstrijd tegen Thom Browne

Adidas wil de rechtszaak tegen Thom Browne omtrent het gebruik van de 3 iconische strepen nieuw leven inblazen. Het Duitse sportmerk vindt dat er fouten zijn gemaakt tijdens de rechtszaak en bij het vonnis, zo meldt Reuters.

Het Duitse sportmerk vindt dat de rechter die de zaak behandelde de federale jury gebrekkige instructies heeft gegeven. Het hof stelt dat de jury duidelijk gehandeld heeft en ziet vooralsog geen reden om de rechtszaak opnieuw vorm te geven.

De strijd tussen Thom Browne en Adidas is inmiddels al jaren aan de gang. De juridische strijd begon in 2021. Adidas vindt dat hun trademark geschonden wordt en wil dat Thom Browne de strepen op de kleding aanpast, zodat ze minder op die van Adidas lijken.

Begin 2023 sleepte Adidas het merk voor de rechter en eiste 8 miljoen dollar voor het gebruik van streepjes op de kleding. De jury in Manhattan oordeelde toen dat Adidas niet heeft kunnen aantonen dat consumenten artikelen van Thom Browne zullen aanzien voor producten van Adidas. Daarmee kwam een einde aan de rechtszaak.

Naar verluidt heeft Adidas bijna 100 rechtszaken gevoerd en nog eens 200 schikkingen getroffen met betrekking tot het merkrecht rond de strepen. Hoeveel het Duitse sportmerk er daarvan heeft gewonnen of in het voordeel heeft geschikt, is niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!