Zeeman breidt tweedehandsverkoop in België uit

Zeeman breidt tweedehandsverkoop in België uit

Zeeman gaat de verkoop van tweedehands dames-, baby- en kinderkleding in België uitbreiden naar 2 extra filialen. Naast de winkels in Merksem en Genk, wordt de gebruikte kleding ook in Brussel en Berchem doorverkocht. 

De textieldiscounter test sinds 2022 het doorverkopen van ingezamelde baby- en kinderkleding in België. Nu wordt het initiatief verder opgeschaald. “Er wordt nog steeds te veel kleding weggegooid en daar willen we iets aan doen. Ons doel is om ons tweedehandsinitiatief verder uit te breiden", aldus duurzaamheidsdirecteur Arnoud van Vliet.

In alle Zeeman-winkels in Nederland en België kan tweedehandskleding worden ingeleverd. Deze textiel gaat naar kringloopwarenhuis Het Goed, een sociale onderneming dat de kleding verder sorteert en weer doorverkoopt aan Zeeman. Kledingstukken die geschikt zijn voor resale krijgen zo een tweede leven. Wat niet geschikt is voor hergebruik, wordt gerecycled tot garens, isolatiemateriaal of poetsdoeken.

Naast de 4 winkels in België, wordt ook in Nederland een deel van de tweedehandsitems doorverkocht. In ons land zijn 6 filialen aangesloten, in Nijmegen, Nieuwegein, Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Den Haag en Maastricht. 

In eerste instantie werd er in de aangesloten winkels alleen tweedehands baby- en kinderkleding verkocht. Inmiddels wordt ook voor dameskleding een tweede leven geboden. De prijzen voor baby- en kinderkleding gaan tot 10 euro; dat van dameskleding tot 17 euro. 

Hoe kantelt Zeeman het lineaire businessmodel richting circulair? In dit interview geeft Van Vliet enkele 'pre-loved' geheimen prijs.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!