Lidl mocht manager ontslaan om schenken alcohol 

Lidl mocht manager ontslaan om schenken alcohol 

De supermarktmanager eiste ontslagvergoedingen van zo'n 41 duizend euro in totaal, maar kreeg deze niet uitgekeerd.

Een supermarktmanager van Lidl is op staande voet ontslagen nadat hij alcoholische dranken schonk op een oudejaarsborrel in het bedrijfspand. De manager stapte naar de rechter, maar werd hier niet in het gelijk gesteld. Dat blijkt uit een gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Middelburg (Zeeland-West-Brabant).

De supermarktmanager heeft eind 2023 een eindejaarsborrel georganiseerd, waarop alcohol uit de winkels werd geschonken en genuttigd. Enkele dagen na de gebeurtenis hebben 2 rayonmanagers een gesprek gehad met de supermarktmanager. Kort daarna werd hij op staande voet is ontslagen. De supermarktmanager stapte naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten, eiste ontslagvergoedingen van 41 duizend euro in totaal. 

Contract en personeelshandboek
Zowel in de arbeidsovereenkomst als in het personeelshandboek staat omschreven dat alcohol- of drugsgebruik tijdens en buiten werktijd in de bedrijfspanden van Lidl verboden zijn. De 3 flessen alcoholische drank, die door de manager en andere medewerkers werden genuttigd, kwamen daarnaast uit de schappen van de supermarkt en zijn niet op de juiste manier afgeschreven. Bovendien was de manager in kwestie vóór de eindejaarsborrel al gewaarschuwd dat alcoholgebruik verboden was. 

De rechter vindt dat het de supermarktmanager voldoende ingelicht was dat het gebruik van alcohol verboden is in de supermarkt, en ziet het ontslag op staande voet als reëel gevolg hiervan. 

De ontslagvergoedingen ter hoogte van 41 duizend euro worden niet aan de manager uitgekeerd. Wel draait hij op voor de proceskosten van zo'n 950 euro. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!