Britse super moet betalen voor CO2

Britse supermarkten moeten binnenkort wellicht de hoeveelheid CO2 die zij uitstoten verminderen. De Britse regering heeft namelijk strenge plannen ontwikkeld om de uitstoot van koolstofdioxide omlaag te brengen. Behalve de supermarkten zullen ook duizenden andere bedrijven getroffen worden door de nieuwe regels.

In de nieuwe plannen krijgen bedrijven toestemming om een bepaalde hoeveelheid koolstofdioxide uit te stoten. Gaat een bedrijf over die grens, dan moet het bijbetalen voor een ruimere hoeveelheid CO2. De regering hoopt dat bedrijven willen voorkomen dat ze moeten betalen voor extra uitstoot. Ook denkt het dat ze koste wat kost willen voorkomen dat ze moeten toegeven dat ze te veel vervuilen.

Bedrijven met een energierekening van meer dan 15.000 pond per jaar zouden verplicht worden om aan het uitstootprogramma mee te doen. Supermarkten vallen ook binnen deze groep. Op dit moment is er al een Europees beleid tegen hoge uitstoot door bedrijven, maar daar vallen de supers en andere grote retailers nog buiten.

Bij het Europees programma wordt namelijk alleen rekening gehouden met directe uitstoot, waardoor vooral de energie- en transportsector er mee te maken hebben. Het Britse plan is echter gebaseerd op energieverbruik.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!