Bruin brood niet per se gezonder

Brood wordt niet altijd gezonder als het bruiner wordt, aldus de Consumentenbond. Het onderzocht achttien donkerbruine broden uit de supermarkt, en ontdekte dat de bruine kleur vaak met behulp van kleurstof wordt gerealiseerd. Twee broden (donker en meergranenbrood van Plus en Lidl) bevatten nauwelijks meer vezels dan een wit brood.

Vier broden bevatten wel duidelijk meer vezels dan ‘normaal’ bruin brood: oerbrood van Super de Boer, Lekker & Laag Klooster dubbel donker pompoen, en Kamps Waldbrood en Zonnevolkorenbrood, beide van C1000.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!