9,5% minder omzet voor Euretco

Retail-serviceorganisatie Euretco heeft zijn totale omzet het afgelopen jaar met 9,5 procent zien dalen. Het totale bedrijfsresultaat steeg wel, van ruim drie naar vijf miljoen euro. Het nettoresultaat steeg van 1,2 naar 5,4 miljoen euro. Bij Euretco zijn bijna 1.600 ondernemers en franchisers aangesloten, met in totaal 2.200 winkels. Bekende formules zijn Sport 2000 en Decorette.

Het afgelopen jaar stond voor Euretco echter in het teken van een koerswijziging, met een grotere focus op franchise, en het afstoten van activiteiten die niet meer binnen de strategie van de organisatie passen.

Wordt er alleen naar de focusactiviteiten gekeken, de bedrijfsonderdelen waar Euretco meer verder wil, dan steeg de omzet licht, 2,1 procent. Het bedrijfsresultaat neemt in dat geval juist af, van 5,5 naar 4,2 miljoen euro. Het afstoten van activiteiten en andere eenmalige posten liggen hieraan ten grondslag.

“Na de aankondiging van onze strategiewijziging hebben we daadkrachtig alle niet-focusactiviteiten afgestoten”, aldus Frank van Wegen, directeur bij Euretco. “In 2006 beginnen we met een schone lei. Het resultaat van 2005 is, gezien de marktomstandigheden en de turn-around van Euretco, alleszins bevredigend te noemen. Onze focusactiviteiten zijn in de afgelopen lastige jaren goed overeind gebleven en we zijn klaar voor groei.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!