Het warme weer en de start van het WK voetbal bezorgen Heineken de nodige problemen. Door de warmte en het voetbal is de verkoop van bier de afgelopen week namelijk explosief gestegen. Tot zover goed nieuws voor de brouwer – ware het niet dat Heineken nu door zijn voorraad bierkratten heen dreigt te raken. Daarmee dreigt de bevoorrading in het geding te komen.

Veel consumenten leveren hun lege kratten namelijk niet in, maar bouwen er bijvoorbeeld tribunes van om in stijl het WK te kunnen volgen. En volgens een woordvoerder zijn voor een tribune al snel honderden kratten nodig. Daarom doet de bierbrouwer vandaag in kranten een oproep om de kratten alsnog te retourneren.

“We hebben ook wel, gezien de ervaringen van het EK in Portugal en de weersvoorspellingen, rekening gehouden met een piek”, aldus de zegsman. “Maar toch zijn er te weinig kratten. De fabriek heeft nog een voorraad van twee dagen. Daarna zullen we keuzes moeten maken.”

Heeft u zelf leuk, opvallend of verrassend WK-retailnieuws? Dan maakt u kans op abonnement op RetailTrends. De beste inzending wordt namelijk beloond met een jaarabonnement op het maandblad RetailTrends, informatiebron voor professionals in retail. Voor de op één na leukste inzending ligt altijd nog een halfjaarabonnement klaar. Insturen kan via de rubriek My RetailNews op het Forum van RetailNews.nl. Schrijf uw nieuws, vul uw naam en e-mailadres in, en wie weet vindt u na afloop van het WK wel een jaar lang iedere maand RetailTrends op uw deurmat.