Kamera Express groeit verder dankzij nieuwe overname

Kamera Express heeft er met de overname van Camera Warehouse twee citystores bij gekregen. Het gaat om winkels in het centrum van Amsterdam en Haarlem.

Met de overname heeft Kamera Express drie binnenstedelijke winkels, nadat eerder al een citystore in het centrum van Arnhem werd geopend. Daarnaast heeft de fotoretailer dertien ‘superstores’ in voornamelijk perifere gebieden, waardoor het totale winkelbestand op zestien komt. “En daar zal het niet bij blijven, Kamera Express moet voor iedereen dichtbij zijn”, aldus algemeen directeur Ben Cornelisse.

Camera Warehouse vindt zijn oorsprong in het in 1929 opgerichte Fotovak Engel, de naam waaronder de winkel in Haarlem bekend stond. In Amsterdam opereerde de retailer als Studio Spui. Kamera Express neemt ook het personeel van de Camera Warehouse-winkels over.  

Kamera Express nam twee jaar terug een deel van de winkels van Foto Klein over, na het faillissement van die keten. Ook werd de Rotterdamse speciaalzaak Foka gekocht. Verder waren er plannen voor een ‘fotopretpark’ in het voormalige Free Record Shop-hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel, maar over de opening daarvan is nog niets bekendgemaakt.
 

Reacties 1


Nelleke Bouman 29 mrt, 11:12

Grote fout van Kamera Express om het personeel van Camera Warehouse over te nemen. Waardeloze service en klantonvriendelijk. Koop daar nooit meer iets zolang die nitwits er nog achter de toonbank staan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!