RetailWatching tipt zes boeken die professionals in retail niet kunnen missen. Dit keer een selectie van de meest opvallende en inspirerende boeken die onlangs verschenen, zoals over de ontwikkeling van boekhandels in Boekenpaleizen of luchtkasteel en de visie van de oprichter van Rakuten over mondiale commercie in Marketing 3.0.

Boekenpaleizen of luchtkasteel 
Paul Dumas van ProCures en andere hoofdrolspelers uit veertig jaar boekhandelsgeschiedenis werkten mee aan deze biografie van een boekhandelsketen. Zij maakten de opkomst, ontwikkeling en soms teloorgang van een boekwinkel van nabij mee. 

Auteur: Sybe Huizinge & Jaap Broersma 
Prijs: 17,95 euro

Vierkante meter moed
Moed is een onmisbare eigenschap voor personen met een leidinggevende functie, maar is volgens de auteur vaak te weinig zichtbaar. Hij illustreert hoe managers moediger leiderschap kunnen tonen.

Auteur: Andor de Rooy 
Prijs: 19,95 euro 

Weg van de supermarkt
Dit boek biedt een historisch perspectief op en vergelijking tussen supermarktproducten en ambachtelijk voedsel. Daarnaast komen alternatieven voor supermarktvoedsel aan bod en beschrijft de auteur zijn pogingen om eten uit de super te vermijden.

Auteur: Gerrit Jan Groothedde 
Prijs: 19,99 euro

Een digitaal marketingplan in 100 dagen
Onlinemarketing en communicatie kan complex zijn. Met een stappenplan beschrijft de auteur welke maatregelen tot het volgende niveau binnen digitale marketing en communicatie leiden.

Auteur: Bert van Wassenhove 
Prijs: 29,99 euro

Marketing 3.0
Oprichter Hiroshi Mikitani van e-commercegigant Rakuten deelt zijn visie op wereldwijde commercie. Hij beschrijft een alternatief onlinemodel waarin retailers, consumenten en gemeenschappen evenveel profiteren.

Auteur: Hiroshi Mikitani 
Prijs: 22,99 euro

Succes met e-commerce
In deze praktische handleiding handvatten om het rendement van een webshop te vergoten. Elk hoofdstuk bevat naast uitleg over basisbegrippen tips die direct toepasbaar zijn.

Auteur: Marc de Groot 
Prijs: 27,95 euro

Leestips? Mail de redactie via redactie@retailwatching.nl