​De mannenwereld van Van Gils

Na Rotterdam, Amstelveen en Antwerpen heeft ook Amsterdam sinds deze week een brandstore van Van Gils. Het Nederlandse mannenmodemerk is neergestreken in de Van Baerlestraat, vlakbij het Stedelijk Museum en het Conservatoriumhotel.

De opening van een winkel in Mokum was een lang gekoesterde droom, vertelt ceo Robert Meijer. "Als Dutch tailor sinds 1948 ligt een brandstore in Amsterdam natuurlijk voor de hand." Meijer ziet het helemaal zitten met deze locatie. "Deze plek is gesitueerd tussen relevante concurrenten. We kunnen ons dus duidelijk onderscheiden."


Mannen bij het winkelen de ontspannen sfeer van een luxe hotellounge ervaren, aldus Van Gils. De stadstuin, houten vloer, natuurstenen counter en bamboe-elementen moeten die setting nog eens benadrukken. Klanten kunnen zich op de entresol een maatpak laten aanmeten. Van Gils' doelgroep – jonge, kritische zakenmannen die bereid zijn hun beurs te trekken – moeten zich in de brandstore kunnen onthaasten en gelijk hun garderobe kunnen aanvullen.

Het interieurconcept komt uit het brein van de Amsterdamse designer Robin Sluijzer: "Het interieur is 'raw' met een verfijnd randje en details", vindt hij. "Je treedt als het ware de wereld van Van Gils binnen."