Deze retailers spelen in op een stille trend

Consumenten ervaren de huidige wereld met zijn oneindige technologische mogelijkheden soms als bedreigend en onzeker makend. “Hoe meer we kunnen, hoe meer onrust ontstaat door die overload aan keuzes.” Dat trendanalist Christine Boland in het zomernummer van RetailTrends.

Consumenten zijn volgens Boland in een tijd terechtgekomen waar ze nog helemaal niet aan toe zijn. De enige remedie tegen alle informatie-overdaad is rust. Dat is is een aantal retailers niet ontgaan. Op hun eigen wijze spelen ze in op deze consumententrend en zetten ze rust in als onderscheidend element. Een aantal voorbeelden.

Rituals introduceerde onlangs het klantenmagazine Silence. In de eerste editie delen onder meer ceo Raymond Cloosterman, sporters en kunstenaars de plek waar zij stilte vinden. De beautyretailer brengt daarnaast producten onder de aandacht waarmee consumenten ontspannen, zoals de Soulwear-collectie die ze aantrekken als ze thuiskomen na een werkdag.

In navolging van de instore-silence room die de Selfridges-oprichter ruim honderd jaar geleden al opende, lanceerde de warenhuisketen twee jaar terug het winkelconcept No Noise. Met een tijdelijke merkloze collectie, kunstinstallaties en een stilteruimte konden shoppers ‘de kracht van stilte vieren’.


Stilte lijkt zich niet te lenen voor een telecomspeler, maar Ben vindt van wel. In het kader van de ’mobielloze zondag’ roept het merk consumenten op hun smartphone even uit te zetten en onbereikbaar te zijn.

Toen fashionretailer Kiki Niesten in augustus 2014 haar nieuwe collectie presenteerde, deed ze dat door met haar website op zwart te gaan. Iedereen wordt overspoeld met modebeelden en daardoor verwordt fashion slechts een verzameling pixels, aldus de Maastrichtse retailer. In plaats van swipen door een lookbook konden klanten op haar site luisteren naar radiogesprekken tussen fashionexperts.

BRANDS UNXPCTD beschouwt zijn winkel als een slowstore, waarin rust en focus centraal staan. Oprichter Anouk Brands zet bijvoorbeeld weinig producten neer, zodat klanten ‘een veilige sfeer ervaren in een fast world van overdaad’.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in