Het hoofdkwartier van LolaLiza

LolaLiza had al drie winkels in ons land, maar een flagshipstore was er nog niet. Daar is deze week verandering in gekomen met de opening aan de Oudegracht in Utrecht, op de voormalige locatie van boekhandel De Slegte. Het pand beschikt over 1300 vierkante meter, verdeeld over vier verdiepingen, en dient ook als hoofdkwartier van het Belgische modemerk.

LolaLiza zegt continu op zoek te zijn naar de beste elementen om een shopping experience neer te zetten. Zo probeert het merk onderscheidend te blijven, met de enorme populariteit van online shoppen in het achterhoofd. Klanten vinden in de flagshipstore onder meer een VIP-ruimte, waar ze op afspraak persoonlijk stylingadvies kunnen krijgen van een styliste. Het personeel geeft naar eigen zeggen altijd eerlijke feedback en aanvullende suggesties, ‘zoals je van een echte vriendin mag verwachten’.

Verder moet een duidelijke winkellay-out zorgen voor een overzichtelijke route, waardoor de klanten (shopping queens, aldus LolaLiza) makkelijk hun weg vinden door de winkel. Een flexibel interieursysteem en de inzet van nieuwe merchandisingtechnieken moet het interieur mee laten veranderen met de laatste trends.

Verder wordt er gebruikgemaakt van zwarte en witte meubels om de kleurrijke collecties van LolaLiza goed uit te laten komen. De houten accenten moeten op hun beurt een authentieke en gezellige sfeer geven.

LolaLiza is ontstaan vanuit de wens om fashion betaalbaar en toegankelijk te maken voor elke vrouw. Lola staat voor extravert en een tikje ondeugend en Liza voor natuurlijke elegantie. De collectie bestaat uit vijf verschillende lijnen, wordt volledig in house geproduceerd en moet zich onderscheiden door kleur en prints die ‘levenslust’ uitstralen. Het merk wil doorgroeien naar twintig vestigingen in ons land.