Eenvoud in De Negen Straatjes

Het van oorsprong Amsterdamse designerslabel Zoe Karssen van het gelijknamige ontwerpersduo bestaat vijf jaar. Dat jubileum wordt deze week gevierd met de opening van de eerste winkel in de thuisstad. Daar verkopen ze niet alleen kleding, maar ook een eigen parfum genaamd ‘Unicorn Tears’.

De kersverse winkel van Zoe Karssen zit aan de Reestraat, midden in De Negen Straatjes in het centrum van de stad. Eenvoud is het basisprincipe van de modecollectie en de inrichting van de winkel sluit daar bij aan, met veel gebruik van zwart en wit. ‘Clean en typisch Zoe Karssen’, zo zegt het designlabel zelf.

Zoe Karssen is vooral trots op de groene marmeren counter in de nieuwe winkel. Deze is door Zoe zelf in Thailand gevonden.

Ontwerpers Zoe en Quince Karssen begonnen hun modehuis in 2010 en wisten in korte tijd internationaal door te breken. Grote sterren hebben hun kleding al gedragen. “Ik kan nog steeds niet geloven dat Beyoncé ons merk aan had”, zei Zoe Karssen daarover eerder tegen NU.nl. Ook Rihanna en Kate Hudson hebben het label gedragen.