Twaalf 1 aprilgrappen van retailers

Lolbroeken kunnen hun hart ophalen in de aanloop naar 1 april. Ook retailerskunnen er wat van. De redactie kreeg ook dit jaar een aantal fopberichten binnen. Twaalf retailende grappenmakers van dit jaar op een rij.

Supersnel
Dat Coolblue-eindbaas Pieter Zwart graag de lolbroek aan heeft, weten we van zijn Sinterklaascommercial. Coolblue roept klanten deze week op om zich aan te melden als MiniMagazijn-houder. Hiermee wil de online retailer door het hele land ‘Vandaag besteld, binnen dertig minuten af te halen’ kunnen aanbieden. De ambitie is om voor het eind van dit jaar in achtduizend wijken een Coolblue MiniMagazijn te hebben. Wat de magazijnhouders zelf overhouden aan hun nieuwe inrichting, is onbekend. Wie nog niet overtuigd is, kan het wervende filmpje bekijken:

Tompoucedeodorant
Wie aan HEMA denkt, denkt na de worst al vrij snel aan de tompouce. Daar kunnen we meer mee, dacht de retailer. Daarom nieuw bij HEMA: tompouce deodorantspray. Zo ruik je altijd naar je favoriete gebakje, aldus de winkelketen op zijn Facebookpagina. Wie het bijzondere nieuwe geurtje gratis wil proberen, moet bij dat bericht zijn 'liefste vriend of vriendin' taggen om kans te maken op 'een lekker zoet cadeautje'. Echt, HEMA?

Winkel van Sinkel
Kun je wel wat extra omzet gebruiken? Dan kun je op 1 april terecht bij een Bagels & Beans-vestiging in de buurt. Oprichter van de koffieketen Ronald Bakker kondigt aan ‘de fysieke scheiding tussen winkels op te heffen’ en gaat andermans artikelen aan zijn klanten verkopen. En de ondernemer wil het groots aanpakken: “Onze kopjes en schoteltjes waren al te koop. Daar komt nu het hele interieur bij, tot de planten aan toe. Maar het meest vernieuwende is dat lokale retailers hun artikelen bij ons kunnen verkopen. Onze medewerkers dragen bijvoorbeeld de nieuwste zomerkleding die je ter plekke kunt kopen. Maar denk ook aan telefoons inclusief abonnement, muziekinstrumenten, gadgets zoals de Apple Watch en zelfs sport- en skikleding.” Vorig jaar werd de koffieketen onder het mom van ‘Koffie is passé, bubbels zijn here to stay’ omgedoopt tot Bagels & Bubbels, Jammer dat die propositie niet bleef hangen.

Reukzin
De schoenmaat van zowel mannen als vrouwen bepaalt voor een groot deel de voorkeur voor geurtypen, zou uit grootschalig onderzoek van online parfumerie Superwinkel.nl blijken. Het onderzoek toont aan dat uiterlijke kenmerken zoals lengte, oogkleur, haarkleur en schoenmaat voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de voorkeur voor bepaalde geurtypen. De schoenmaat bepaalt die geurtypes voor veertig procent. “Dit zou ook kunnen verklaren waarom geuren in ons hoofd vaak gekoppeld worden aan een bepaalde uitstraling”, aldus de grappende parfumerie.

Eindjes aan elkaar knopen
Onderzoek wijst uit dat de kennis met betrekking tot veterstrikken afneemt onder jongeren. Klittenband en de sneakertrend zouden hiervoor de grote boosdoeners zijn, bericht Omoda. En laten we het niet hebben over de ongelukken die gebeuren door loshangende veters. Om dit tegen te gaan herintroduceert Omoda het veterstrikdiploma. Een interne opleiding moet een selecte groep medewerkers klaarstomen tot erkende veterstrikexpert. Diverse verzekeraars en huisartsen zijn in ieder geval erg enthousiast en juichen de voorzorgsmaatregelen toe.

Buzzie komt zo
Boekuwzending.com test volgende week als eerste in Nederland met een zelfrijdend busje dat pakketten gaat ophalen voor haar klanten in de regio Schiphol. In het Buzzie passen twee personen en hun eigendommen. De kleine wagentjes hebben enkel een start- en stopknop en een scherm waarop de inzittenden hun route kunnen zien. Er zijn geen spiegels, er is geen handschoenenkastje, geen achterbank en geen radio. “We hebben gekozen voor een vriendelijk uiterlijk met in eerste instantie nog niet zoveel laadvermogen.” Wat dan weer handig is voor het vervoeren van pakketten. Het Buzzie – een samenvoeging van Busjes en boekuwzending (BUZ) – is ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteiten van Delft, New York, Parijs en Hong Kong. Op 1 april komt Professor Zì ZÇ’u Shì naar Nieuw-Vennep en neemt hoogstpersoonlijk plaats achter het stuur. Hier alvast een foto van de directeur Boekuwzending.com Rik Balder samen met de professor.

Drive-in Friday
“Vijf euro, drie bossies tullepe voor vijf euro!”, schreeuw de bloemist door je raam terwijl je met je auto over de markt rijdt. De Haagse Markt introduceert als eerste openluchtmarkt de ‘Drive-in Friday’. Elke vrijdagochtend in de maanden april, mei en juni kunnen bezoekers van negen tot elf uur winkelen vanuit hun eigen auto. Na de renovatie van de markt zijn namelijk de straten verbreed en is er dus meer mogelijk, aldus de Coöperatie Haagse Markt. Bezoekers die gebruik willen maken van de Drive-in Friday kunnen dit via een inschrijfformulier op de website van de Haagse Markt kenbaar maken. Op basis van naam en kenteken kunnen zij aangeven welk gedeelte van de markt zij willen bezoeken met hun auto. Verkeersregelaars worden ingezet op deze ochtenden om het verkeer in goede banen te leiden en de doorstroming op de markt te bevorderen.

Easy-Chipper
Zit je net lekker op een terrasje, rent je kind weg. Media Markt kan zich de paniek bij ouders helemaal voorstellen. De elektronicaretailer biedt de oplossing met de RFID S4 Easy-Chipper. Gegarandeerd pijnloos en veilig kun je je kind voorzien van een 'tag & trace'-microchip en hem of haar altijd in de gaten houden via de smarthphone. De Easy-Chipper is gemaakt met behulp van nanotechnologie en daardoor zeer klein gebleven. Zo kan hij niet worden ontdekt of verwijderd door vreemden. Bestellen kan in de webshop.

Offshore
"Zalando staat erom bekend de wereld van e-commerce en logistieke dienstverlening op te schudden", aldus ceo Rubin Ritter van de etailer. Dat blijkt wel uit de locatie van het nieuwe distributiecentrum, op een voormalig olieplatform in de Noordzee. Het 'offshore' gaan past volledig bij de Zalando Plaftorm Strategie. Zalando denkt te kunnen profiteren van de 'diverse transportmogelijkheden', waaronder scheepsdok en heliport. Bovendien is met dit nieuwe distributiecentrum de weg vrij voor uitbreiding richting IJsland en Groenland.

Drones

Waar Amazon verwoede pogingen doet om met dronebezorging aan de slag te kunnen, gaat Miss Etam er gewoon gelijk mee van start. Vanaf 1 mei bezorgen de Miss Etam-drones bestellingen bij klanten thuis. Het zijn slimme drones bovendien, want ze weten precies wanneer klanten thuis zijn. Hebben ze het onverhoopt toch mis? Dan blijven ze net zo lang voor de deur zweven tot er iemand thuis komt om het pakketje aan te nemen. Testpersonen kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina van de modeketen.

Klikken
'Bekijk het filmpje om te zien welk product je dit weekend cadeau krijgt', plaatste Jumbo op zijn Facebookpagina. Onderstaand het bijbehorende filmpje. Blijven klikken...

Mind blowing

Hunkemöller heeft vanaf vandaag deze nieuwe bh in de winkel: de Mind Blower. De best denkbare start van de jaarlijkse Bra Party-campagne, toch?


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in