Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Fierce Retail, Bloomberg, The Wall Street Journal, TImes Ledger en Business Insider.

Zoektocht
Onlangs werd al bekend dat John Lewis op zoek is naar innovatieve startups, die denken iets te kunnen toevoegen aan de warenhuisketen. Nu slaat ook Walmart die weg in. Want op het gebied van technologie, kan de grootste retailer ter wereld nog wel wat hulp gebruiken.

Lees verder bij Fierce Retail: http://bit.ly/1YVDJzT

Britse V&D
Groot-Brittannië heeft zijn eigen warenhuisdebacle. Het 88 jaar oude BHS, goed voor 164 winkels, dreigt ten onder te gaan. Als het aan Bloomberg-columnist Andrea Felsted ligt, moet Steinhoff de retailer overnemen, in plaats van ‘andermans biedingen te verstoren’, zoals bij Home Retail en Darty.

Lees verder bij Bloomberg: http://bloom.bg/1r1kPwz

Verkoop
De Amerikaanse sportwinkelketen Sports Authority ging vorige maand failliet. De kans op een nieuwe toekomst door een reorganisatie lijkt verkeken. De retailer heeft al zijn hoop gevestigd op een verkoop in delen.

Lees verder bij The Wall Street Journal: http://on.wsj.com/1XVd5a8

Bushalte
Wat doe je als je extra parkeerruimte bij je winkel wilt creëren, maar er ligt een bushalte in de weg? Dan verplaatsen we die gewoon, dachten ze bij een buurtsuper in de Verenigde Staten. Helaas was dat niet toegestaan.

Lees verder bij Times Ledger: http://bit.ly/26A14gc

Onherkenbaar
Whole Foods opent een nieuwe reeks winkels onder de naam 365 by Whole Foods Market. Ze zijn totaal onherkenbaar, vergeleken bij de bestaande winkels.

Bekijk het nieuwe concept bij Business Insider: http://bit.ly/1NZw51N