Het nieuwste kaasparadijs van Amsterdam

Wie aan Nederland denkt, denkt aan kaas. Zeker de toeristen die ons land bezoeken. Een echte kaaswinkel kan dan ook niet ontbreken in het centrum van Amsterdam.

Ruim drie jaar terug ging de eerste Golden Age Cheese Store open aan het Damrak (toen nog Old Amsterdam Cheese Store geheten), gevolgd door een opening op de Bloemenmarkt in 2014. Sinds kort kunnen toeristen ook midden in de Damstraat terecht voor typische Nederlandse producten.

De Golden Age Cheese Store verkoopt behalve Old Amsterdam ook andere bekende kazen, zoals Edammer kaas. De winkel mikt op buitenlandse bezoekers, die zich dankzij een afbeelding van een grote koe achterin de winkel helemaal ‘thuis’ in Nederland moeten voelen. In het midden van de winkel is een groot ‘Amsterdams kaashuis’ geplaatst, een stalen model van een typisch grachtenpand die volledig is gevuld met kaas.

De naam van het bedrijf komt terug in het winkelinterieur, dat door Studiomfd is ontworpen. ‘Oude’ materialen als een vloer van Belgisch graniet en verouderd hout voeren de boventoon. Het meubilair is gemaakt van teak uit 1930.

Foto’s: Johannes van Assem.