RetailRookies: Directlyfrom.nl en Reclaimed Jewels

RetailRookies: Directlyfrom.nl en Reclaimed Jewels

Ze ruiken kansen, tonen lef én dragen bij aan consumentenverwachtingen. Maak kennis met de RetailRookies 2016-2017: tien jonge, innovatieve ondernemers en concepten die inspelen op nieuwe consumentenbehoeften en de winkelstraat kleur geven. Vandaag op RetailWatching: Directlyfrom.nl en Reclaimed Jewels.

Verse morilles, black-angus entrecotesteak , een fles rabarbernectar; het aanbod van Directlyfrom.nl zal foodies het water in de mond doen lopen. De consument met een iets bovengemiddelde kookkennis en liefde voor goed en verantwoord voedsel bestelt op het onlineplatform de kwaliteitsfoodproducten van zijn gading en ontvangt ze de volgende dag thuis. Jeroen Zegwaart staat aan de wieg van het concept dat eind 2015 start. Een vliegende start welteverstaan, dankzij de technologische en financiële support van de Zweedse partner Gourmetli, waar ook Skype-medeoprichter Jonas Kjellberg bij betrokken was. De Nederlandse onderneming kon daardoor direct aan de slag met bestaande techniek en orderverwerkingssystemen.Hoewel het voor veel shoppers nog wennen is om in een webshop verse etenswaren te bestellen, is Directlyfrom.nl over maximaal twee jaar winstgevend, voorziet Zegwaart.


Toen consumenten door de recordwaarde van goud rond 2008 massaal hun sieraden verkochten, startte ondernemersfamilie De Ruiter het Goudwisselkantoor-concept. “Inkoop van goud en zilver is van alle tijden. Op een gegeven moment rees de vraag: zit hier niet meer in?”, zegt Sjaco de Ruiter, Goudwisselkantoor-directeur en medeoprichter van Reclaimed Jewels. In juni opende een pilotwinkel van het kersverse juweliersconcept in Almere. Laagdrempeligheid en productpresentatie zijn twee belangrijke pijlers in het concept: niet alles achter glazen vitrines, maar zoveel mogelijk aan te raken. Verder zijn bij Reclaimed Jewels geen merken te vinden en draait alles om de uniciteit van de sieraden. “Omdat ze gedragen zijn, is er maar één van”, aldus verkoopdirecteur Martin Pot. De ambitie van het juweliersconcept is duidelijk: landelijke dekking creëren met dertig tot vijftig winkels.


In het septembernummer van RetailTrends vertellen tien RetailRookies over hun onderneming en strategie. Naast Directlyfrom.nl en Reclaimed Jewels komen Matt Sleeps, X Bank, Gusto Moda, De Balkonie, Denoïsm, Bellamy Gallery, Fanfiber en Naturalicious aan het woord. Klik hier voor informatie over een abonnement op RetailTrends.