Het digitale vlaggenschip van Rent the Runway

Het digitale vlaggenschip van Rent the Runway

De nieuwe flagshipstore van kledingbibliotheek Rent the Runway is drie keer zo groot als zijn zes bestaande locaties. De vestiging aan Fifth Avenue in New York puilt ook nog eens uit van de technische snufjes. Geen technologie om de technologie, maar omdat het de klantervaring echt verbetert, als we ceo Maureen Sullivan mogen geloven.

Tijd is het grootste goed van de Rent the Runway-klant. Met dat uitgangspunt is de winkel ingedeeld. Voorin de winkel is de servicebalie geplaatst, RTR Bar genaamd en sterk lijkend op Apple's Genius Bar. Daar kunnen klanten voor al hun wensen terecht, van het ophalen van online bestelde kleding tot het reserveren van een plekje in een van de zestien paskamers. Ze krijgen dan een berichtje als er een ruimte vrij is. Ook kunnen ze aan de RTR Bar op tablets door het onlineassortiment browsen.

De kledingverhuurder werkte samen met Samsung voor de alomtegenwoordige displaytechnologie in de winkel. De opvallendste is de enorme videomuur, vlakbij de ingang. Verder wordt de kleding door de hele winkel heen op digitale schermen gepresenteerd. Paspoppen zijn er niet.

Rent the Runway heeft twee nieuwe functies aan zijn mobiele app toegevoegd om de winkelervaring te ondersteunen. Met RTR Now krijgen klanten realtime inzicht in de winkelvoorraad, terwijl via RTR Concierge kledingstukken van tevoren kunnen worden geselecteerd om te passen in de winkel.