​De week in vijf mustreads

​De week in vijf mustreads

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf mustreads.

Dit is Amazons robotsupermarkt die slechts drie mensen nodig heeft
Amazon heeft zijn dronebezorging of Amazon Go-formule nog niet draaiende, of werkt alweer aan een volgend baanbrekende oplossing. Is het niet een vliegend magazijn, dan wel een geautomatiseerde supermarkt gevuld met robots. “Amazon benut technologie om de benodigde arbeid te minimaliseren”, aldus een anonieme bron.

Lees het hele verhaal bij de New York Post: http://nyp.st/2kPMD5D (en de opvallende reactie van Amazon-topman Jeff Bezos: http://bit.ly/2kuekzO).

Schoenen Torfs sluit als eerste akkoord over nachtwerk
Webwinkels die ’s nachts doorwerken zijn in België heel ongebruikelijk. Niet zo gek, aangezien het tot voor kort verboden was om bijvoorbeeld orders te picken en in te pakken. Schoenenketen Torfs is nu de eerste retailer die zijn magazijnretailers tot laat op de avond laat werken, maar makkelijk ging dat niet.

Lees het hele verhaal bij De Tijd: http://bit.ly/2kcaydF.

Deze tweebenige robot hoopt ooit pakketten aan de voordeur af te leveren
Van zelfrijdende auto’s tot aan drones, alle mogelijkheden om de lastmileproblematiek te tackelen worden serieus onderzocht. Een team engineers van de Oregon State University heeft nu zijn eigen oplossing geïntroduceerd: een ‘looprobot’ met de naam Cassie. Er zouden zelfs al een aantal klanten zijn voor deze bijzondere bezorgmethode.

Lees het hele verhaal bij Recode: http://bit.ly/2kWN2Wp.

De toekomst van de Amerikaanse mall
Foto’s van verlaten en vervallen winkelcentra lijken erop te wijzen dat het einde van de mall nabij is. Maar niets is minder waar. Alleen de centra die het van slecht draaiende warenhuizen moeten hebben gaan kopje onder. De ‘goede’ winkelcentra evolueren en zijn helemaal volgepakt.

Lees het hele verhaal bij Glossy: http://bit.ly/2kcatG.

Donald Trump valt Nordstrom aan
Warenhuisketen Nordstrom besloot onlangs te stoppen met de verkoop van de kledinglijn van Ivanka Trump. Papa Donald is not amused.

Lees het hele verhaal bij The Huffington Post: http://huff.to/2kPOBTt.

Een artikel dat we echt niet mogen missen? Mail de redactie op redactie@retailwatching.nl.