Appdate: Zo houdt Colruyt je aan je dieet

Appdate: Zo houdt Colruyt je aan je dieet

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Colruyt, Walmart en Vatfree.com.

Colruyt
Mag ik dit product wel eten? Past dit wel in mijn vegetarische levensstijl? Klanten van supermarktketen Colruyt kunnen die vragen voortaan snel beantwoord krijgen voordat ze iets in hun winkelwagentje gooien. De Belgische retailer heeft de app SmartWithFood-app gelanceerd, die voedselintoleranties en dieetwensen signaleert.


Gebruikers moeten eenmalig een voedingsprofiel invullen en aangeven of de app moet letten op bijvoorbeeld allergieën of een vegetarische levensstijl. Ook kunnen zij ruim tweehonderd ingrediëntvoorkeuren invoeren. Met de app kunnen zij vervolgens barcodes scannen van producten in de winkel, waarbij ze direct zien of dat past bij hun voedingsprofiel. Is dat niet het geval, dan stelt de app alternatieven voor. Op termijn moet SmartWithFood worden uitgebreid met voorkeuren op het gebied van bijvoorbeeld verzadigde vetten en suikers.

Walmart
Walmart lijkt het skippen van kassarijen tot zijn nieuwe speerpunt te hebben verklaard. Opende de retailgigant onlangs al een kassaloze high-tech winkel, nu richt het zich op zijn pharmacy-afdeling. Met een upgrade van de app hoeven klanten voortaan niet meer in de rij te staan om hun medicijnen op te halen.

Klanten kunnen via de app snel hun medicijnvoorschrift invoeren en de status van de bestelling volgen. Als die klaarstaat, kunnen zij die via nieuwe ‘express lanes’ ophalen in de winkel. Daarvoor moeten zij de app openen en bij de kassa een code scannen die een medewerker laat zien. De betaling wordt automatisch afgehandeld via Walmart Pay en klanten krijgen een elektronische bon per e-mail.

Vatfree.com
Btw terugvragen na het taxfree shoppen op een Europese luchthaven, dat moet toch makkelijker kunnen? Het Nederlandse Vatfree.com lanceert daarom een app waarmee burgers van buiten de EU dat kunnen regelen, zonder langs een loket te hoeven. Shoppers kunnen zelf aankoopfacturen uploaden via de app, terwijl winkeliers de teruggave direct met hun klanten kunnen afhandelen. Bovendien biedt de app een overzicht van aangesloten retailers die meewerken aan de btw-teruggave.

Bij een aankoop vraagt de consument de winkelier om een op naam gestelde aankoopbon. Bij het verlaten van de EU laat hij de aankoopbonnen afstempelen door de douane en registreert de factuur daarna via de vatfree.com app. De afgestempelde aankoopbonnen kunnen vervolgens worden afgeleverd in één van de vatfree.com dropboxen op Schiphol, of per post worden opgestuurd. Zo is de reiziger niet meer afhankelijk is van fysieke servicedesks op luchthavens en is de status van lopende teruggaven eenvoudig te volgen via de app. Vatfree.com claimt de eerste te zijn met een taxfree shopping app.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in