Zo gaat Mall of the Netherlands eruitzien

Zo gaat Mall of the Netherlands eruitzien

Na zijn transformatie tot Mall of the Netherlands moet winkelcentrum Leidsenhage een complex met 'viersterren serviceniveau' zijn waar 'een dagje uit centraal staat'. Flagshipstores, hoogwaardige architectuur, tal van horecagelegenheden en een designer gallery moeten daar een bijdrage aan leveren.

Mall of the Netherlands telt straks 116 duizend vierkante meter, ruim veertigduizend meer dan nu. De etalages van de winkels worden twee keer zo hoog, zodat merken zich op 'een spectaculaire manier' kunnen presenteren. Gevelmaterialen worden individueel per pand geselecteerd, waarbij wordt gestreefd naar afwisseling en originaliteit. Ook de puien worden afgestemd op de uitstraling van het merk.

Het grote Plaza-gedeelte biedt een keur aan eetgelegenheden. De menukaarten variëren van tapas en sushi tot een high tea of een duurzaam geproduceerde hamburger. Geen McDonald's of KFC hier, maar 'bijzondere en hippe restaurants en kiosken met ieder een eigen stijl en sfeer'. Naast Plaza komt een Kinepolis-bioscoop, met tien zalen en ruim 2200 stoelen.

Het aantal winkels komt op ongeveer 280, honderd meer dan in Leidsenhage. Mall of the Netherlands mag met een investering van een half miljard euro wat kosten, maar als het aan vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco ligt heb je dan ook wat: het winkelcentrum moet tussen de twaalf en veertien miljoen bezoekers gaan trekken, vier tot zes miljoen meer dan nu.