In deze winkel kan het min twintig worden

De nieuwe flagshipstore van Woolrich in Milaan is de eerste van een reeks, die tussen nu en 2020 geopend moeten worden. In de winkel is zowel ruimte voor de historie van het 187 jaar oude outdoormerk als voor nieuwe technieken.

De winkel is gevestigd op Corso Venezia en telt zo'n 650 vierkante meter. Klanten komen binnen door een lange, lichte gang die naar een kleine binnentuin leidt. De exotische planten die daar groeien zijn ook te koop. Van daaruit komen ze in een klein merkmuseum, dat de geschiedenis van Woolrich vanaf 1830 in beeld brengt. Zo is het karakteristieke flanellen shirt er tentoongesteld, dat het label in zijn oprichtingsjaar introduceerde. De ruimte is maar tijdelijk, want in de toekomst wordt die omgebouwd tot verkoopruimte. 

Het meest opvallende gedeelte van de winkel is de extreme weather condition room. Niet alleen ligt die kamer vol met namaaksneeuw, ook kan de temperatuur er in de winter variëren van vijf tot min twintig graden. Ook kunnen regen en wind worden gesimuleerd. Alles om klanten de mogelijkheid te geven de kleding te testen bij de weersomstandigheden waarbij ze die willen dragen. Verder is er een customazation area waar klanten hun aankopen kunnen laten personaliseren. 

Verder maakt Woolricht het zijn klanten comfortabel met gratis wifi, oplaadpunten, een zitruimte en een personal shoppingdienst. Volgend jaar of begin 2019 volgt een vergelijkbare flagshipstore in New York en in 2020 moeten er wereldwijd vijf te vinden zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in