Hier pakt Coolblue het nóg grootser aan

Hier pakt Coolblue het nóg grootser aan

Om nog een 'X' aan het XXL-concept toe te voegen, ging Coolblue blijkbaar wat te ver. Toch is de tweede winkel in deze variant aanmerkelijk groter dan de eerste. Telde die in Amsterdam nog zeventienhonderd vierkante meter, in New Babylon in Den Haag neemt de elektronicaretailer maar liefst 2600 vierkante meter voor zijn rekening.

De winkel is met afstand de grootste van Coolblue en gemiddeld zeven keer groter dan de andere vestigingen. Klanten kunnen er meer dan 1250 producten uitproberen. Daarnaast kunnen ze er terecht voor gespecialiseerd advies. Daarvoor staan 65 productspecialisten paraat, vijftien meer dan in Amsterdam.

Coolblue heeft zich gevestigd op de begane grond van het New Babylon-complex. Er zijn zeven ‘productwerelden’ gecreëerd voor televisies, geluid, laptops, computers & netwerk, witgoed, telefonie, tablets & wearables, keukenapparatuur en koffiemachines. Naast de specialisten helpen 'advieswanden' bij het kiezen van een product. Die geven bijvoorbeeld aan waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe televisie. Nieuw ten opzichte van de Amsterdamse vestiging is een 'demokeuken' en een ruimte waar de productspecialisten workshops en trainingen geven.

Coolblue telt inmiddels negen vestigingen, waarvan zes in Nederland en drie in België. Ceo Pieter Zwart liet eerder doorschemeren ruimte te zien voor tot 25 winkels.