De selfie van Greetz-ceo Niek Veendrick

In de rubriek Selfie schetsen we iedere maand binnen het magazine van RetailTrends een beeld van een persoon achter een retailer of merk. Zo ook van Niek Veendrick, die met Greetz in de top tien staat van retailers van wie de klantervaring het best wordt gewaardeerd door Nederlandse consumenten.

In de rubriek Selfie schetsen we iedere maand binnen het magazine van RetailTrends een beeld van een persoon achter een retailer of merk. Zo ook van Niek Veendrick, die met Greetz in de top tien staat van retailers van wie de klantervaring het best wordt gewaardeerd door Nederlandse consumenten.

Niek Veendrick (41)
Ceo Greetz
Ook: avontuurlijk, maar geniet stiekem enorm van huisje-boompje-beestje

Greetz staat voor dierbaren verrassen, attent zijn. Ben je daar zelf ook van?
“Eerlijk gezegd is mijn vriendin er beter in dan ik. Ik vergeet het weleens. Maar ik vind het belangrijk en leuk om mensen die dicht bij me staan op een originele manier te verrassen. Toen vrienden trouwden, heb ik bijvoorbeeld twee flesjes cava met een persoonlijk etiket cadeau gedaan. Die staan nog steeds ongeopend in de woonkamer. Oog hebben voor een ander vind ik heel belangrijk.”

Wat zijn nog meer belangrijke waarden voor je?
“Van huis uit ben ik opgevoed met het belang van eerlijkheid en oprechtheid. Daar wil ik ook naar leven. Ik vind niets irritanter dan mensen die in mijn gezicht het ene zeggen, maar achter mijn rug om iets anders. Oog voor elkaar hebben is ook iets wat ik thuis heb geleerd. Een belletje als iemand het moeilijk heeft, of even langsgaan. Met een jong gezin en een drukke baan is dat weleens lastig te organiseren, maar met een klein gebaar kun je al een verschil maken. Ook zakelijk kom je veel verder als je een ander iets gunt.”

Lijken je kinderen op jou of je vriendin?
“In hun gedrag vooral op mij. We hebben twee dochters, maar ze gedragen zich niet als meisje-meisje. Ze kunnen slecht stilzitten, klimmen in bomen. Het is prachtig.”

Jij was een typische jongen?
“Ik was druk met sporten en kwajongensstreken uithalen. Vooruitdenken of carrièreplanning, daar deed ik niet zo aan. Ik vond ook heel veel leuk. Ik heb zoveel dromen gehad over wat ik wilde worden, van F16-piloot tot topsporter. Ik zou zeven levens nodig hebben om alles te kunnen doen wat ik wilde.”

Is je leven nu zoals je het je vroeger voorstelde?
“Ik ben onlangs de veertig gepasseerd. Dat is toch een moment om even terug te kijken en te bezinnen. Ik vond het hele huisje-boompje-beestje-idee burgerlijk en saai. Maar inmiddels hebben we een heel mooi gezin en zijn we verhuisd naar een dorp. Het klinkt cliché, maar ik zou niet meer anders willen. Ik heb het wel nodig om regelmatig het avontuur op te zoeken. Dan kan het kind in me weer opladen.”

Wat was je meest recente avontuur?
“Met drie vrienden en een gids heb ik laatst een skitour door de Alpen gedaan. Vijf dagen alleen maar stilte en natuur, van berghut naar berghut skiën en als eerste een skispoor door de ongerepte, witte sneeuw maken. Schitterend.”

Heb je een verborgen talent?
“Ik ben goed in luisteren, observeren en tussen de regels door de rode draad ontdekken. Mensen in mijn omgeving zullen dit herkennen, dus het is misschien niet echt een verborgen talent. Ik vind het wel een onderschatte kwaliteit. Ik ken veel mensen die zichzelf graag horen praten. Heel irritant. Ik probeer altijd naar anderen te luisteren. Zoals Stephen Covey zei: ‘Seek first to understand then to be understood.’”

Wat is het belangrijkste dat je ooit is overkomen? 
“Zakelijk gezien is dat dat ik tijdens mijn studie al in aanraking kwam met e-commerce. Ik liep stage bij Maurice de Hond en daar verkenden we de mogelijkheden van internet al. Sindsdien ben ik gefascineerd hoe technologie en internet ons leven verandert. Dat heeft me gebracht waar ik nu ben. In privé-opzicht is de ontmoeting met mijn vriendin heel belangrijk geweest. We hebben samen twee prachtige dochters, zijn heel gelukkig. Veel belangrijker dan dat wordt het niet.”

Zou de jongen die je was trots zijn op de man die je bent geworden?
“De jongen van vroeger zou verrast zijn, de jongen van nu is heel blij en trots. Ik heb een mooi gezin en mag sturing geven een mooi e-commercemerk. Ik ben verder in de positie dat ik regelmatig kan uitbreken uit de dagelijkse routine, zoals zo’n skitour door de Alpen. Daardoor is het gemakkelijker uitdagingen het hoofd te bieden en worden de dagelijkse dingen extra mooi.”

Bron: RetailTrends 5 (2017)

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen