Dit is de on demand wasserij van Procter & Gamble

Een wasmiddelmerk dat op tweeduizend fysieke locaties mikt, je komt het niet elke dag tegen. Tide, onderdeel van Procter & Gamble, heeft grootse plannen met zijn was- en droogservice in de Verenigde Staten.

Een service waarbij je kleding thuis wordt opgehaald en 48 uur later weer netjes gewassen en gestreken in de kast hangen. Miele lanceerde onlangs in Amsterdam onder de naam Laundry Club zo'n wasdienst. Het populaire Amerikaanse wasmiddelmerk Tide heeft grootse plannen met een zelfde soort concept: de was- en droogservice Tide Laundry.

Tide, dat onderdeel uitmaakt van Procter & Gamble, wil de service dit jaar toegankelijk maken voor honderd steden in de Verenigde Staten. Daarnaast moeten er eind 2020 op tweeduizend locaties Tide Cleaners-winkels open zijn. Consumenten konden deze week online een verzoek indienen voor het openen van waslocatie bij hen in de buurt.

Het principe van Tide Laundry is simpel. Klanten leveren hun vuile was af bij één van de dropboxen in de buurt, waar de was door busjes van het merk wordt opgehaald. Als de kleding gewassen en gedroogd is, ontvangt de klant een berichtje via de app en hangt zijn was frisgewassen in een kluisje bij de Tide-winkel. De winkels zijn 24/7 geopend. 

De dropboxen waar klanten hun was af kunnen geven, staan onder meer in flatgebouwen, kantoren en supermarkten in acht Amerikaanse steden, waaronder Chicago, Dallas en Boston. Tide wil met ongeveer 350 nieuwe vuile was-dropboxen per maand het concept snel uitrollen. Op twintig campussen is de was- en droogservice ook beschikbaar voor studenten. Wanneer er een speciale Tide-truck in de buurt is, ontvangen ze een melding via de app en kunnen ze hier hun vuile was afgeven.

Met de wasservice wil Tide zorgen dat consumenten nauwelijks meer tijd kwijt zijn aan het doen van de was. Het wasmiddelmerk wil laten zien dat het prettig is om deze huishoudelijke taak uit te besteden en dat het resultaat net zo goed is, dan wanneer de klant het zelf doet. 

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen