Hier brengt Lego een ode aan de Nederlandse cultuur

De Amsterdamse grachten, de Munttoren en de Hollandse molen; in de nieuwe flagshipstore van Lego vind je al deze bouwwerken terug, maar dan volledig van Lego-steentjes. De winkel in Amsterdam brengt op die manier een ode aan de Nederlandse cultuur. 

De Amsterdamse grachten, de Munttoren en de Hollandse molen; in de nieuwe flagshipstore van Lego vind je al deze bouwwerken terug, maar dan gebouwd met Lego-steentjes. De winkel in Amsterdam brengt op die manier een ode aan de Nederlandse cultuur. 

Naast dat er allemaal typisch Nederlandse bouwwerken in de winkel te vinden zijn, komen ook enkele hoogtepunten uit onze kunstgeschiedenis terug. Denk daarbij aan Lego-schilderijen van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt. Ook de typische trappen van Escher zijn er te bewonderen. 

Niet alleen staat de Nederlandse cultuur in de winkel centraal, ook kunnen klanten er gebruikmaken van allerlei technologische snufjes. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen minifiguur van Lego personaliseren. Met de dynamische verlichting kan het typisch Nederlandse weer nagebootst worden en je kunt je eigen foto laten transformeren tot een Lego-portret. 

Het is de tweede winkel van Lego in ons land. Eerder opende al een winkel van de Deense speelgoedfabrikant in Utrecht.  

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen