Met deze boetiek vestigt Louis Vuitton zich permanent in Rotterdam

Kort na de opening van een tweede filiaal in Amsterdam, is ook Rotterdam nu een Louis Vuitton-winkel rijker. De boetiek, gevestigd in de Bijenkorf, is het eerste permanente filiaal van het Franse luxehuis voor de Maasstad.  

De nieuwe winkel bevindt zich op de benedenverdieping van het Rotterdamse warenhuis, waar Louis Vuitton eerder een pop-upstore had, en opende afgelopen maandag officieel zijn deuren. De uitgebreide en opnieuw ingerichte boetiek biedt ruimte aan de dames- en herencollectie van het luxemerk, maar ook de accessoires en lederwaren, zoals tassen, portemonnees en schoenen. Daarnaast verkoopt de winkel de LV-geurkaarsen, ontworpen door meester-parfumeur Jacques Cavallier Belletrud,...

Kort na de opening van een tweede filiaal in Amsterdam, is ook Rotterdam nu een Louis Vuitton-winkel rijker. De boetiek, gevestigd in de Bijenkorf, is het eerste permanente filiaal van het Franse luxehuis voor de Maasstad.  

De nieuwe winkel bevindt zich op de benedenverdieping van het Rotterdamse warenhuis, waar Louis Vuitton eerder een pop-upstore had, en opende afgelopen maandag officieel zijn deuren. De uitgebreide en opnieuw ingerichte boetiek biedt ruimte aan de dames- en herencollectie van het luxemerk, maar ook de accessoires en lederwaren, zoals tassen, portemonnees en schoenen. Daarnaast verkoopt de winkel de LV-geurkaarsen, ontworpen door meester-parfumeur Jacques Cavallier Belletrud, aan als enige in Nederland.  

De winkel is ingericht volgens de kenmerkende stijl van het Franse modehuis. De bloemenvormen op de gevel verwijzen naar de iconische monogrambloemen van Louis Vuitton en binnenin de boetiek vind je zowel moderne als vintage designmeubels. Het interieur is afgemaakt met transparante wanden en kunstwerken van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars, waaronder Friso Kramer en Piet Hein Eek. Tot slot heeft de winkel een Rotterdamse touch; klanten kunnen hun aankopen laten personaliseren met een speciaal ontworpen stempel van de Erasmusbrug.

In maart dit jaar opende het luxemerk zijn tweede boetiek aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. De eerste Nederlandse winkel van Louis Vuitton, op nummer 65-67, wordt de komende jaren gerenoveerd en uitgebreid. De vernieuwde boetiek wordt naar verwachting in het voorjaar van 2022 geopend.

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!