Winnaar/verliezer van de week: Naduvi en FNG

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Naduvi en FNG.

Winnaar: Naduvi
Europa's grootste online outlet voor home & living worden. Dat is de ambitie van Naduvi, dat twee jaar geleden in Amsterdam werd opgericht door Itai Gross. En het gaat de goede kant op: bij internationale investeerders is nieuw groeikapitaal opgehaald. Het gaat bij elkaar om tien miljoen dollar, omgerekend zo’n 8,5 miljoen euro. Naduvi, dat restvoorraden van woon- en interieurmerken verkoopt, hengelde eerder al ruim een miljoen euro binnen. De startup, vorig jaar een van de tien genomineerde RetailRookies, is sinds vorige maand...

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Naduvi en FNG.

Winnaar: Naduvi
Europa's grootste online outlet voor home & living worden. Dat is de ambitie van Naduvi, dat twee jaar geleden in Amsterdam werd opgericht door Itai Gross. En het gaat de goede kant op: bij internationale investeerders is nieuw groeikapitaal opgehaald. Het gaat bij elkaar om tien miljoen dollar, omgerekend zo’n 8,5 miljoen euro. Naduvi, dat restvoorraden van woon- en interieurmerken verkoopt, hengelde eerder al ruim een miljoen euro binnen. De startup, vorig jaar een van de tien genomineerde RetailRookies, is sinds vorige maand behalve in Nederland en België ook actief in Duitsland. De komende tijd wil Naduvi uitbreiden naar meer Europese landen.

Verliezer: FNG
Komt het nog goed met modegroep FNG, of wat daar nog van over is? Werden eerder al de drie oprichters officieel verdacht van fraude, nu geldt dat ook voor FNG zelf. De vennootschap beschouwde zichzelf als slachtoffer, maar deze week bleek dat justitie in België daar anders over denkt. Deze nieuwe stap brengt de doorstartplannen van FNG met webwinkel Ellos in gevaar. FNG was in België bekend van onder meer Brantano en CKS, in Nederland vielen Miss Etam en Steps er onder. Vorige zomer viel het doek voor het concern, dat sinds 2005 keten na keten overnam en zo een schuldenberg van vele honderden miljoenen euro's opbouwde. Uit een onderzoeksrapport in opdracht van de curatoren blijkt dat er mogelijk al jaren werd gesjoemeld met de cijfers.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!