Winnaar/verliezer van de week: Hornbach en Amazon

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke week een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Hornbach en Amazon. 

Winnaar: Hornbach
Het is vaste prik: als doe-het-zelfketen Hornbach in Nederland een nieuwe vestiging wil openen, gaan er steevast enkele concurrenten voorliggen. Onder meer Praxis en Intergamma proberen de komst van een extra Hornbach-filiaal in hun regio regelmatig te dwarsbomen. Zo ook in het Gelderse Ressen, bij Nijmegen. Hornbach wil hier een filiaal van 20 duizend vierkante meter neerzetten met een assortiment van 120 duizend artikelen. Intergamma, Praxis en dierenspeciaalzaak De Bok in Bemmel hadden bezwaren ingediend, maar deze zijn door de Raad van State afgewezen. De tegenstanders...

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke week een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Hornbach en Amazon. 

Winnaar: Hornbach
Het is vaste prik: als doe-het-zelfketen Hornbach in Nederland een nieuwe vestiging wil openen, gaan er steevast enkele concurrenten voorliggen. Onder meer Praxis en Intergamma proberen de komst van een extra Hornbach-filiaal in hun regio regelmatig te dwarsbomen. Zo ook in het Gelderse Ressen, bij Nijmegen. Hornbach wil hier een filiaal van 20 duizend vierkante meter neerzetten met een assortiment van 120 duizend artikelen. Intergamma, Praxis en dierenspeciaalzaak De Bok in Bemmel hadden bezwaren ingediend, maar deze zijn door de Raad van State afgewezen. De tegenstanders vrezen dat de komst van de bouwmarkt en het bijbehorende tuincentrum tot leegstand zal leiden in onder meer Arnhem-Zuid en op het Mercuriuspark in Nijmegen. Volgens de Raad van State is dit echter niet aannemelijk gemaakt. Daarmee is er ruim baan gemaakt voor Hornbach om zijn achttiende winkel in ons land te bouwen.

Verliezer: Amazon
746 miljoen euro. Dat is de boete die webgigant Amazon moet betalen voor het schenden van privacyregels. De boete is uitgedeeld door de Luxemburgse Nationale Commissie. Amazon heeft zijn Europese tak gevestigd in Luxemburg en valt daarom onder de Luxemburgse toezichthouder. Niet eerder is er zo'n hoge boete uitgedeeld voor het schenden van de privacy van klanten. Amazon gaat in hoger beroep omdat de boete naar eigen zeggen ongegrond is. Als je in een kwartaal meer dan een miljard euro omzet - en daar 7,8 miljard winst aan overhoudt - is er misschien ook niet zoveel reden om je druk te maken.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!