Een kinderfiets is al snel te klein. Met BikeFlip nemen ouders een abonnement op refurbished kinderfietsen. Toe aan een groter exemplaar? Dan kies je gewoon een andere uit.


Anderhalf jaar: dat is de gemiddelde periode dat een kind met zijn fiets vooruit kan. Want zoals Casparis Beyer de crux graag samenvat: “Kinderen groeien, fietsen niet.” Na die achttien maanden is een ander exemplaar nodig en staat de te kleine fiets voor je voeten in de garage. In Nederland staan volgens de ANWB vier miljoen tweewielers weg te roesten in schuurtjes en op de gemeentelijke depots. Dat moet toch anders kunnen, denkt Beyer.


Als student Sustainable business & innovation aan Universiteit Utrecht is hij geïnteresseerd in duurzaamheid en vernieuwing. Voor een studieopdracht richt hij met een aantal medestudenten een startup op die zich het best laat omschrijven als een duurzaam abonnement op de kinderfiets met omruil- en reparatieservice aan huis. De reguliere fietsleasediensten gebruiken uitsluitend nieuwe fietsen en houden daarmee de overproductie in stand”, zegt Beyer. “BikeFlip gebruikt refurbished fietsen...