Schoenenretailers breiden uit naar buurlanden

Retailer Schoenenreus en schoenmerk Van Bommel gaan hun kansen beproeven bij de ooster- en zuiderburen. Schoenenreus, met 204 filialen in Nederland en Vlaanderen, maakt komende maand de stap naar het Franstalige Wallonië. Daar wordt de naam van Schoenenreus gewijzigd in Shoe Giant. Er staat een opening in Luik en twee in Brussel op de planning. Het personeel van Schoenenreus is bezig Franse taalles te volgen, want na Wallonië staan Frankrijk en Luxemburg op het programma. “Binnen tien jaar willen we het aantal filialen verdubbelen”, aldus Frits Viguurs, algemeen directeur van Schoenenreus.

Naast Schoenenreus steekt ook Van Bommel de grens over. Van Bommel was in veel landen over de hele wereld al te krijgen bij zelfstandige retailers, maar is daarmee gestopt. “Het bleef te kleinschalig. Daarom gaan we de export nu opnieuw opbouwen en allereerst focussen op België en Duitsland”, zegt algemeen directeur Lucas Petit.

Sinds een paar weken is de flagshipstore van Van Bommel in Antwerpen open, deze moet in België het visitekaartje worden van de eeuwenoude Brabantse schoenenfabriek. In Nederland – waar volgens de schoenenproducent tachtig procent van de omzet wordt behaald – komt vooralsnog geen Van Bommel-winkel, maar bij de zuiderburen wordt wel over nog drie flagshipstores gedacht. Van Bommel is wel van plan zich in de Nederlandse binnensteden beter te gaan vertegenwoordigen. Behalve België richt Van Bommel eveneens zijn pijlen op Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!