Sony Ericsson wil onbeperkt downloaden aanbieden

Sony Ericsson gaat gebruikers tegen een vaste prijs een onbeperkt aantal muziekdownloads aanbieden. Het bedrijf volgt hiermee Nokia, dat in oktober met eenzelfde dienst wil komen.

Tot nu toe moest bij Sony Ericsson betaald worden per download. Een manier die bijvoorbeeld ook Apple met iTunes hanteert. Concurrent Nokia kondigde dit jaar aan dat het een muziekabonnement wil starten waarbij voor een vast bedrag onbeperkt kan worden gedownload. En Sony Ericsson lijkt te volgen, want de fabrikant zou volgens The Financial Times in gesprek zijn met alle belangrijke platenmaatschappijen om het muziekabonnement aan te kunnen bieden. Het hoopt voor eind september deze dienst te kunnen presenteren.

Sony Ericsson profileert zich met muziektelefoons. Zo gebruikt het bedrijf de merknaam Walkman, een verwijzing naar de succesvolle draagbare muziekspelers geproduceerd door Sony. Het bedrijf ziet bovendien de verkoop van zijn mobieltjes in de volwassen markten dalen. Een interessant muziekabonnement kan aan deze verkoop een impuls geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!