Webshoppers lopen grote risico's

Winkelen op internet is bij lange na niet veilig. Dat concludeert het Algemeen Dagblad na een steekproef, waarbij de krant twintig webwinkels onderzocht.

Van de twintig internetwinkels, bleken veertien slordig om te gaan met persoonsgegevens van klanten, zodat criminelen deze informatie eenvoudig kunnen bemachtigen. In enkele gevallen worden zelfs gebruikersnamen en wachtwoorden onbeveiligd verzonden. Dat gebeurt bij onder meer bij Free Record Shop, Kijkshop en Overtoom. Positieve uitzonderingen zijn volgens het AD de sites van bol.com, HEMA en Christine le Duc.

Free Record Shop zou beloofd hebben dat de problemen vrijdag verholpen zijn. Ook V&D, Kijkshop, Overtoom en Bart Smit hebben volgens het AD direct maatregelen genomen. De krant wijst erop dat uit onderzoek al eerder bleek dat sommige webwinkels slecht omspringen met persoonlijke gegevens van klanten.

Het College Bescherming Persoonsgegevens zegt het AD-onderzoek serieus te gaan bekijken. De Consumentenbond noemt de resultaten in de krant 'erg zorgwekkend'. Volgens keurmerkorganisatie Thuiswinkel.org gaat het om onwetendheid. De organisatie gaat daarom een checklist opstellen voor zijn leden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!